Det regnar pengar över Lundbergs

15 12 2010

Lundbergs tackar ja till budet på Cardo. När affären är i hamn innebär det 4,7 miljarder kronor i pengaregn över Lundbergs (reavinst på 2,5 mrd kr). Lundbergs har varit huvudaktieägare i Cardo sedan 1998.

Det ska bli intressant att se hur Lundbergs väljer att vidareinvestera de frigjorda pengarna. Jag gissar på fortsatta köp i Industrivärden, Skanska och Sandvik.

Fredrik Lundberg, med investmentbolaget Lundbergs, visar än en gång sin uthållighet och goda förmåga att investera och utveckla företag som sedan stannar kvar eller säljs vidare till andra ägare.

Jag tror fortsatt att Lundbergs är en bra investering för den långsiktiga investeraren.


Åtgärder

Information

5 responses

11 01 2011
Malin

Hej 🙂
Jag har precis läst ut din bok och älskar den! Så nu har jag gått med i aktiespararna och ska satsa fullhjärtat på aktie investeringar. Men vart lite brydd över vart jag ska öppna min depå. Du skriver nordnet, avanza. Men aktiespararna erbjuder en depå i aktieinvest?? Hur ska jag göra, är det nordnet och avanza som är bäst att satsa på?

12 01 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Malin,
det var verkligen kul att höra hur mycket du uppskattar boken:)! Samtliga du nämner är bra och prisvärda för aktiedepå. Dock får du gratis aktier för ca 300 kr med koden i boken om du öppnar en depå på Nordnet, så det talar ju för dem. Detta bör du inte missa även om du skulle välja någon av de andra.
Lycka till!
/Tobias

18 12 2010
Rene

Hej Tobias!
Jag har en klumpsumma med pengar som jag tänkte investera på följande sätt: 70% Ratos, 15% Lundbergs, 15% Öresund.
Är det en vettig fördelning tycker du?
Och räcker det med de här investeringsbolagen?
Jag har utgått ifrån de tre investeringsbolag i din bok med högst avkastning.
Mvh Rene

21 12 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Rene!
Ser i princip ut som min egen fördelning med undantag av Öresund vars andel jag istället fördelat på Ratos och Lundbergs. Har gillat Öresund länge men tyvärr känner jag en viss osäkerhet pga alla turer som varit i bolaget. Kan mycket väl tänka mig att åter investera i Öresund men för stunden avvaktar jag för att se hur allt landar med de båda storägarna Hagströmer och Qviberg och deras inbördes relation framöver.
Lycka till och god jul,
Tobias

18 12 2010
Rene

Hej Tobias!
Jag har en klumpsumma som jag tänkte investera i några investmentbolag. Jag tänkte 70% Ratos, 15% Lundbergs och 15% Öresund. Har du några synpunkter på det?
Mvh Rene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: