OM BOKEN

Många drömmer om att bestämma mer över sin egen tid – ju bättre ekonomi, desto tryggare och friare kan du känna dig. Valmöjligheterna blir fler och du kan i större utsträckning välja vad du själv vill göra.

Det fantastiska är att vem som helst med relativt små medel över tiden kan skapa en alldeles egen PENGAMASKIN som är så stark att det förvånar de flesta. Det krävs ingen speciell utbildning, yrkeserfarenhet eller extrem talang, allt som behövs är en vilja och uthållighet. Resan är kul och resultatet kan bli enastående. För vad är egentligen en bok om pengar? Jo, det är en bok om drömmar och personlig frihet.

ISBN: 978-91-86047-15-3

Boken hamnade överst på bokhandelns försäljningslistor direkt vid lanseringen (mars 2010) och var under våren den 5:e mest sålda icke skönlitterära boken i hela landet.  I april 2011 lanserades succéboken som pocket och finns nu tillgänglig överallt där det säljs böcker. Sedan oktober 2011 finns boken även som MP3-fil och som ljudbok på CD-skivor. Upplagan har sålt slut vid ett flertal tillfällen och boken är inne på sin sjätte tryckning med över 43 000 böcker sålda via bokhandeln.

Intervju i TV4 Morgon (2010), klicka här.

Intervju i SVT-programmet ”Pengar – näst viktigast efter kärleken?” (2013), klicka här.

Filmklipp 90 sek, intervju med författaren

”Hej Tobias, ville bara tacka för en mycket underhållande bok, plöjde igenom den på en eftermiddag och har aldrig varit så inspirerad till att påverka min ekonomi som nu. Mvh Patrik”

”Tack Tobias för din otroliga ögonöppnare till bok och det den hittills gett mig i kapitaltillskott (13% på 5 månader). Du är i mina ögon privatekonomins Jamie Oliver.” /Pontus

”Jag får erkänna att jag läst en del böcker, men aldrig tidigare blivit så inspirerad som av denna. Jag blir inte förvånad om jag 10 år fram i tiden ser tillbaka på julafton 2010 och inser hur tur det var att jag fick boken ”vägen till din första miljon” i julklapp och äntligen kunde börja få nytta av mitt redan ”investerande” tankesätt.” / Oscar

”Jag har precis läst ut din bok och älskar den!” / Malin

”Tack för en grymt bra bok! Jag är så inspirerad och taggad till tusen!” / Emma

”Din bok har radikalt öppnat mina ögon för banksystem, fonder, finansiella krumbukter, pensionsystem m m. Det har gjort en stor förändring i mitt liv. Enkelt uttryckt: Din bok gav mig självkänsla att skapa ekonomi själv och att inse att förståsigpåare inte ofta är på okunnigas sida. Tack!” / Gabri

”Vill börja som många andra här med att tacka för en väldigt bra bok! Läste ute den på en timma ungefär!! En riktig eyeopener skriven på ett väldig motiverande sätt! Just det entusiastiska sättet du berättar om va roligt den egna ekonomin kan vara!” / Jonte 

”Har snart läst klart din bok och måste ärligt säga att det är en av de bästa jag läst!” /Daniel

”När jag läst din bok, skall jag läsa den igen, och kanske igen, men jag har bara på ett par dagar lärt mig mer än jag tidigare vetat i hela mitt liv. Jag skall rek boken till varenda människa jag tycker om..  Ett stort tack för en klok, lättförståelig och väldigt tankeväckande  bok.” / MVH Lollo och Tim

Ny bok lanserad i maj 2012, läroboken ”Entreprenörskap” för gymnasieskolan. För att bläddra i boken och beställa, klicka här.

43 responses

20 10 2012
shbkund

Hej Tobias,
Du skriver på bloggen att du använder Handelsbanken för dina aktieaffärer, men att du betalar inte den fasta depåavgiften som banken trots allt har.
Jag har också samma bank och för några dagar sedan har jag öppnat depå i Handelsbanken och förhandlade bort den fasta kostnaden för depån.
Men i avtalet står det ingenting om detta. Egentligen har jag bara bankmanens ord på att min depå ska inte ha den fasta kostnaden som annars är 0,65 % per år enligt Handelsbankens prislista.

Undrar vad händer om bankmanen som öppnade depån slutar och banken tar avgiften ändå. Om man kan ändra detta hur som helst så känns detta
godtyckligt vilket gör mig ändå lite osäker. Kanske borde jag kräva att få detta löfte skriftligt? Jag vill absolut inte betala fast kostnad för depån men
vill gärna behålla Handelsbanken som min bank även i fortsättningen där jag kan ha förutom min lön även värdepapper.

Hur resonerar du kring detta som har erfarenhet av Handelsbanken både som kund och deras aktiemäklare?

21 10 2012
TOBIAS SCHILDFAT

Hej,
bra att du förhandlat bort den fasta depåavgiften, helt rätt! Det blir nog svårt för dig att få det på papper dock men inte heller särksilt nödvändigt. Men du har fått en muntlig överenskommelse av din bankman och skulle han sluta så se till att få honom att meddela efterträdaren om er överenskommelse. Tycker inte detta är något du behöver känna dig orolig för men var uppmärksam varje år så att det inte smyger på sig en avgift. Skulle du få ändrade förutsättningar längre fram så är är det alltid upp till dig att rösta ”med fötterna” och byta bank.
Hälsningar,
Tobias

23 04 2012
Janne

Hej Tobias!

Köpte din bok i pocket format och ska då få aktier värda 200kr men nu när äntligen Nordnet gett mig aktierna var det till ett värde av enbart 100kr, vad håller snålisarna på med bör jag kontakta dom tycker ni är det värt ?

Ps! Grymt bra och inspirerande bok Tobias 🙂

23 04 2012
TOBIAS SCHILDFAT

Hej,
om det stämmer som du skriver tycker jag absolut att du ska kontakta dem. Värdebeviset gäller för ca 200 kr. Det beror lite på kurserna just vid tillfället men det ska självklart inte vara hälften! Återkoppla gärna här på bloggen när du pratat med dem.

Tack för återkoppling gällande boken och jättekul att den inspirerar dig!

Soliga hälsningar,
Tobias

25 04 2012
Janne

Hejsan!

Har nu varit i kontakt med Nordnet och sa rakt ut att det var 200kr värdebeviset gällde och se där, snabbare än kvickt kom en ursäkt att det tydligen MÅSTE ha begåtts ett misstag så dom kommer fixa till det snarast.

Vad säger man om dessa banker, dom håller verkligen hårt i sina
slantar tydigen även hur små dom än må vara hehe.

Tackar för svaret föresten så jag vågade ta steget och gnälla litet på dom så rättvisa skipades 🙂

Mvh
Janne

17 03 2012
Zoran Ladinek

Hej Tobias. Vill bara säga att din bok är helt fantastiskt bra. Det enda jag tycker är tråkigt är att den inte fanns när jag var tonåring. Idag är jag 42 och ångrar bittert att jag inte började investera i aktier på den tiden. Var på gång, gick ekonomisk linje i gymnasiet, men det rann ut i sanden. Något jag ångrar bittert. Har ett jobb som jag vantrivs i, har en egen verksamhet vid sidan av som jag hoppas så småningom kommer att generera tillräckligt för att jag ska kunna säga upp mig från tråkjobbet. Är nog lite sent att hoppas på att den pengamaskin jag tänker börja bygga på nu kommer att kunna försörja mig fullt ut, men jag hoppas den kommer att generera så pass mycket att jag i varje fall har samma inkomst som pensionär som när jag jobbade. Tack för att du inspirerat mig och gett mig en rejäl spark där bak.

En fråga bara, jag köpte ljudboken som jag lyssnade på på jobbet. Blir lite svårt att skriva ner saker då. Vill bara veta vilka nätmäklare som finns. Min lokala bank envisas med fasta avgifter, vilket man ju inte ska ha. 😉

Vänliga hälsningar Zoran

25 07 2012
TOBIAS SCHILDFAT

hej och tack!
NOrdnet, AVanza, t ex.

courtage som fast avgift ok om inte för hög, runt en 100 kr.
lycka till,
Tobias

13 02 2012
Kjartan Alvestad

Hei Tobias !
Nå har jeg lyttet til lydboken din, og disse timene var svært så spennende og lærerike. Selv om jeg har lydboken så kommer jeg også til å kjøpe papirutgaven også for viktige prinsipper må repeteres. Jeg anbefaler i samme slengen boken til MJ Demarco som har tittelen ” THE MILLIONAIRE FASTLANE”
mvh
Kjartan Alvestad

29 02 2012
TOBIAS SCHILDFAT

Hej och tackar för dina rader, kul att boken inspirerar dig och tack för tips om fler böcker!
/ Tobias

2 12 2011
Anita

Hej!

Jag handlade på ICA igår och stod vid en bokhylla och stirrade lite. Drogs till din gula bok och titeln, sedan gick jag hem och läste ut den på några timmar. Som många skriver här, så har dina ord fått mig att vakna upp. Ja, det är helt sant! Det finns ingen som har lärt mig hur man skapar sin egen pengamaskin. Så nu är det dags att ta fullständigt ansvar för sin ekonomi. Känner att det här ska bli SKIT KUL…..ska köra igång på allvar och har öppnar en depå. Tack för att du delar med dig/Anita

2 12 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Tack Anita för att du delar med dig av detta och vet du vad som gör mig gladast? När du skriver att det ska bli kul, för det är precis vad det är, kul, och det är just det jag vill förmedla. Lycka till!
/Tobias

28 11 2011
Osman

Hello Tobias

Boken var fantastisk, och gjorde jag att jag köpte massor av aktier och specielt i ratos och det är jag glad för, Tack

Jag har en liten fråga, du som är Ratos följare, hur tycker du att det går för Ratos idag och varför går det som det går?

MVH- Osman

29 11 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Hej,
kul att du gillar boken. Jag tycker att Ratos tar sig fram bra i den finansiellt oroliga tid som är och som säkert kommer att fortgå en tid. En del av deras senaste transaktioner hamnar inte överst på deras ”bästa”-lista men jag tror man får se det över ett större antal transaktioner innan man drar några för långtgående slutsatser.
/Tobias

12 09 2011
Helena

Hej Tobias!

Hittade din bok i går på sturup på väg till Rhodos på semester. Har redan läst ut den och är super sugen på att börja med min egna pengamaskin.
Jag har de närmaste åren bott i Nederländerna och har ca 4000 Euro sparade på ett holländskt konto, i dagarna håller jag på att flytta till Norge och undrar: Hur skall jag göra med mina pengar? Skall jag flytta över de till Sverige eller Norge eller skall jag behålla dem i Nederländerna?
Nu när jag flyttar till Norge, går det lika bra att öppna ett svenskt konto och investera i svenska företag eller bör jag öppna något i Norge istället?

Tack för en bra bok!
MVH
Helena

29 11 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Hej,
kul att du gillar boken, kolla om det är några skattekonsekvenser mellan länderna annars väld det alternativ som är mest praktiskt för dig, lycka till!
/Tobias

9 09 2011
Johan

Jag vill bara titta in och tacka för en fantastiskt inspirerande bok! Jag köpte den mest för den ”catchiga” titeln som slöläsning på flyget i tisdags, men nu i efterhand känns det som en av de bästa köp jag gjort, i synnerhet i bokväg!

Jag har redan tagit del av erbjudandet man får i boken och skall inom kort göra min första insättning. Vill se till att insättningen blir tillräckligt stor för att motivera courtage-kostnaden dock!

Redan igår kväll, bara någon timme efter att ha läst ut boken, lånade jag ut den till en av mina bästa vänner som också har ambitionerna men kanske inte riktigt metoderna och kunskapen. Snart har han samma goda knuff i rätt riktning som jag nu fått.

Tack. Och du är också fantastisk (som du och bror din sagt till andra nyligen)!

//Johan 22 år

1 08 2011
Andreas

Hej! Jag har precis läst din bok och känner mig taggad,
Har tänkt på detta med aktier länge. Nu är läget så att jag har konsumerat på lånade pengar hela mitt tidigare liv, insåg på allvar för ett drygt år sen hur mycket pengar jag har gett bort till banken.
Jag gjorde en helomvändning, målet är nu att bli helt skuldfri. Jag har strax under 70000 i skuld på Seb, räntan är i dagsläget 8.85%.
Jag funderar på om jag ska amortera hårdare eller låta det gå på som vanligt och starta en pengamaskin. Har en känsla att det bästa är att amortera bort lånet och sen starta en pengamaskin. Hur tänker du om mitt läge? Tack för en bra bok. Mvh Andreas

29 11 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Hej!
Grattis till din kloka helomvändning, det är inte djärvt att påstå att de kan förändra mycket framöver till det bättre och öppna upp helt nya möjligheter. Du sitter inne med svaret själv, för dig tror jag det kan vara psykoligsikt viktigt att bli skuldfri och därefter påbörja löpande investeringar för det överskott du skapar.
Kör på och återkom och berätta hur det går!
/Tobias

29 07 2011
Robin Enander

Hej Tobias och tack för en inspirerande bok!

Jag är en grabb på 18 år spom sedan jag köpte din bok öppnat en aktiedepå hos Nordnet. Har investerat i Ratos, Kinnevik och Lundbergs hittills. Men en aktie som borde rekommenderas är väl ändå Apples? För om Ratos ger bra avkastning, ställ dess värdeökningskurva i jämförelse med Apples. Apples utveckling är enastående, med en ökning från 172 dollar per aktie för bara två år sedan till nästan 400 dollar per aktie i år. Det är en vansinnig tillväxttakt som inte ser ut att ebba ut. Sedan Apple grundades har aktierna ökat i värde med flera tusen procent. Mina frågor är därför följande: 1. Tror du att det kan vara klokt att investera i Apple nu? 2. Finns det något företag med god potential som kan ge lika god avkastning på sikt?

29 11 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Hej,
kul att du gillar boken!
Favoriserar fortfarande investmentbolagen.
/Tobias

5 07 2011
sirenma

Hej Tobias!
Jag vill också tacka för en underbar och lärorik bok. Jag har en fråga om man kan öppna ett konto och spara direkt i aktier till barnbarnet som nu bara är några veckor gammalt? Blir det eventuellt föräldrarna som styr kontot till han blir myndig?
/Siren

7 07 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Kul att höra! Det kan du göra, dock stämmer det som du skriver, föräldrarna är ju förmyndare till barnet tom att barnet är myndigt, du kan även investera i eget namn och skänka aktierna på artonårsdagen. Jag gjorde själv så till min gudson, köpte aktier på födelsedag och julafton och har blivit bra.
/Tobias

2 05 2011
Viktor

Hej Tobias!

Jag måste bara säga att jag har alltid varit intresserad av pengar och ekonomi. Jag har den enligt mig goda egenskapen ”sparsam men inte snål”, vilket gett mig mycket fritid utan ekonomisk stress. Har också likt dig haft stor hjälp av mina föräldrar. jag har har provat många olika placeringar, ofta riskfyllda, med pengar jag kunnat ”avvara”. Jag har haft turen att i det stora hela gått plus, men med betoning på ”turen att”… Jag har ofta fått för mig att jag har haft bra koll på mekanismerna, men i ärlighetens namn:P

Jag började leka med aktier i december, men ser tillbaka på att mest ha slängt bort courtagepengar i små daytrading-inversteringar. Dock en nyttig erfarenhet, man lär sig inte mycket av endast medgångar…

Sen var jag på din föreläsning på INKA på LTH (det var jag som tog bilderna). Jag köpte boken, och nu har allt blivit så mycket enklare, det känns som jag har fått en ökat intresse, samtidigt som jag lägger mindre tid på ekonomin.
Nu har investering i aktier blivit ett seriöst sparande, något jag inte trodde att det kunde bli. Jag har fått mer struktur helt enkelt.

Dessutom insåg jag just att jag har hittat den perfekta bröllopspresenten till min kusin som gifter sig snart…

Tack för inspirationen till min egen pengamaskin! Och jag kommer göra mitt bästa för att fler ska upptäcka sin…

26 05 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Stort tack för dina rader för det gör mig så glad när boken har hjälpt dig att se dina aktieinvesteringar långsiktigt och att det inte behöver ta särskilt mycket tid och så klart välkommen till Solentro för bröllopsboken, glöm inte använda bjud-in-tjänsten så kan du smidigt få in hälsningar och bilder från andra.
Lycka till och tack för bilderna du tog!
/Tobias

21 04 2011
Anton

Hej Tobias, jag vill tacka dig för en mycket bra bok och nu har jag tänkt öppna ett konto jag lägger in pengar i varje månad. Och följa dina råd. MVH / Anton, 14 år.

21 04 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Kul att höra Anton, din unga ålder gör att om du börjar redan nu (i ålder till och med något tidigare än jag själv började) så har du fantastiska möjligheter att bygga dig en riktigt stark pengamaskin som kan ge dig stora möjligheter till större trygghet och frihet i livet.
HÅll oss gärna uppdaterade här på bloggen med hur det går från tid till annan.
Lycka till,
Tobias

4 03 2011
adde

Tjena Tobias!

Jag har ägt Q-med aktier i cirka ett år. Jag köpte dom för 63kr, men nu har företaget blivit uppköpt och aktieägarna fick 79:- per aktie. Har precis fått pengarna på min depå, men jag undrar hur jag skattar för vinst vid uppköp? Är det som en vanlig aktieaffär eller gäller andra regler?

MVH Andreas

7 03 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Mitt bästa svar är att du ställer denna fråga direkt till Q-med som ger dig ett korrekt svar.
Hälsningar,
Tobias

31 01 2011
Bettan

Hej!
Även jag blev väldigt intresserad när jag läste din bok. Jag antar att även om man inte har 5 000 kr per gång att investera så gäller väl ordspråket ”alla bäckar små”….?
Men – du skriver att du regelbundet har investerat. Är det alltid läge eller bör man avvakta och bara investera t.ex. när börsen sjunkit? Har du trots börsläget alltid handlat?

Bettan

6 02 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Bettan,
kul att du gillar boken. Jag försöker investera regelbundet oberoende av börsläget av den enkla anledningen att jag lärt mig att det är först i efterhand det är lätt att se utvecklingen:). Att handla för ca 3-5 tkr per gång och bolag är en bra tumregel för att inte låta köpkostnaden (courtaget) bli för högt i förhållande till beloppet.
Lycka till,
Tobias

18 11 2010
Fredrik Odqvist

Hej tobias, har nu läst din bok, skall skapa ett konto på nordnet som jag kallar tobiaskontot. Spontant om boken; hade viljat ha lite mer info om hur just du har gått till väga och hur du tänkt över åren. När du köper, när du säljer, om du köper för 1000 kr varje månad eller för 3000 per kvartal, vad som varit bra, vad som varit dåligt, tar du hem vinster i bland.

I alla fall, 2 frågor:
jag har en depå i handelsbanken i dag och ser deras månads och dagliga nyhetsbrev. De skriver i månadsbrevet om deras ”fiktiva” portfölj där de tar ”in” aktier och tar ”bort” (mao säljer), olika aktier vid olika tillfällen. Skulle du säga att det är en bra riktlinje att följa en sådan uppbyggnad. Att sälja när de säljer och köpa när de köper?

Fråga 2, jag tycker att skistar och erik paulsson verkar vara mycket kompetenta och drivna. Läste en bilaga i dagens industri i somras om vad erik gör för tennisveckan i båstad. Utan att vara för mycket insatt, vad tror du spontant om skistar

Tack på förhand och tack för bra inspiration, mest för att ta mig i kragen.
Hälsn
Fredrik o/göteborg

19 11 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Fredrik!
Kul att boken inspirerar dig. Det står faktiskt en hel del i boken om hur jag konkret gör själv. Jag säljer sällan och fyller på med fler aktier i de bolag jag äger när jag samlat ihop ett överskott på ca 5000 kr och uppåt.

Bröderna Paulsson är verkligen duktiga företagsbyggare och har över tiden lyckats väl med sina företag. Jag känner inte till Skistar så väl att jag vill ge några råd. Men läs in dig och följ det tillvägagångssätt jag beskriver i boken i kapitlet ”konsten att välja rätt investering” så får du mer på fötterna.

När det gäller att följa fiktiva portföljer kan det vara ett bra sätt att få inspiration och idéer om bolag men jag tycker att du själv ska bedöma vilka bolag du vill investera i.

Lycka till,
Tobias

20 11 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Tips till dig: Artikel i fredagens Dagens Industri om just Skistar!
/Tobias

1 09 2010
Andreas

Hej Tobias!

Mycket bra bok som fått mig att öppna ögonen för pengar på ett helt annat sätt. Har alltid älskat pengar men dålig på att spara och investera men då du la upp det på det här sättet blev det hela plötsligt mycket roligare!

Det jag undrar är hur det funkar med skatt och så för aktier? Hur funkar det i deklarationen och sådär. Jag har ju inte tänkt börja sälja än på ett par år.

3 09 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Andreas!
Kul och inspirerande, bättre omdöme kan jag inte få, tack! När det gäller skatter och deklaration så kolla gärna på sidan 102 och framåt så står det lite mer om detta. Men kort kan jag säga att du betalar 30% på utdelning och skatten dras direkt och du behöver inte göra någonting. När du säljer en aktie så får du själv redovisa detta i deklarationen kalenderåret efter det att du sålde.
Hälsningar,
Tobias

8 08 2010
Filip

Hej jag bara undrar kan man bli miljonär på att skapa ett företag som har massa kioskar ?

11 08 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Filip!
Det var en ovanlig fråga. Det kan man säkert, titta bara på pressbyrån.
Lycka till,
Tobias

18 07 2010
Nikola

Hej

Jag är ekonomstudent och egenföretagare. Jag har sen barnsben haft inställningen att aktier är som gambling och att det är så riskabelt och farligt. Pengar i madrassen är tryggt och så länge man kan känna pengarna i handen finns de på riktigt. Annars var det hokus pokus.
Jag såg dig i Linköping och sen köpte jag boken och läste den på stranden. ”AHA-vakna upp ffs-upplevelse!”
Jag har aldrig varit så taggad på att lägga undan pengar för att investera.
Idag bokar jag möten hos en oberoende rådgivare, och jag blir så sjukt engagerad i att folk låter sina pensionspengar snigla på banken istället för att ta tag i sin ekonomi, alla är så sjukt lata. MEN din bok har gett mig så mycket kött på benen. Tack!

19 07 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej!
Kul att boken ger dig inspiration och att du nu redan tar det första steget.
Lycka till!
/Tobias

15 07 2010
John

För mig som civilekonom och bankman är det du skriver sunt förnuft eller snarare en självklarhet. Ändå var din bok en väckarklocka för mig och fick mig att känna mig både illa till mods och ge mig positiv energi på samma gång. Jag har precis som du haft ett brinnande intresse för ekonomi och aktier sedan tidiga tonåren. Mitt problem är att jag inte haft någon utstakad strategi och långsiktighet. Precis som du nämner i boken, några av de viktigaste egenskaperna för att lyckas. Jag har istället sålt för tidigt, sålt för sent, köpt med för hög risk o.s.v. Klassiska misstag. Därför fick jag lite ångest och blev arg på mig själv när jag läste boken och insåg hur korkad jag varit. Men efter ett tag av funderade sa jag till mig själv att det inte finns någon anledning att sitta och ångra saker. Med en god inkomst har jag stora möjligheter att snabbt bygga min pengamaskin och ta igen de förlorade åren. Har lagt upp en långsiktig plan med 8 enligt mig stabila och intressanta svenska företag. Har lagt lite mer tyngd i Investment bolag och hälsosektorn vilken jag tror kommer växa stabilt de kommande 10 åren.

Jag kan bara buga och bocka för att du väckte mig ur min koma och det var inte en dag för tidigt.

15 07 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Stort tack för återkopplingen och verkligen kul att du är på banan och igång!
/Tobias

19 04 2010
Elemer

Hej,

Bra bok!

MEN jag vill gärna se minpengamaskinen.se på facebook också.
En möjlighet att kommunicera och ta del av tipps och nyheter från författaren till boken.

19 04 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej och kul att du gillade boken. Boken finns som en grupp på facebook. Sök på ”Vägen till din första miljon” så bör du hitta den. Om inte så kan du söka på mitt namn och hitta den där eftersom jag själv så klart också är medlem i gruppen.
Välkommen!
/Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: