Kära läsare – gott nytt år!

19 01 2011

Till alla underbara läsare vill jag adressera detta inlägg:

Jag får massor med brev och kommentarer som allt som oftast ger mig en underbar känsla. Varför? Jo, för det ni skriver visar på hur framåt ni är. Hur väl ni förbättrar er ekonomi steg för steg. Under året som gott har jag fått ta del av massor av inspel här på bloggen och de visar ett tydligt mönster: att ett stort antal pengamaskiner byggs runt om i landet. Och med det kommer en större trygghet och med tiden också frihet i mångas liv. Det är just det som är drömmålet för mig med boken. Att så många som möjligt får uppleva känslan av att i stor utsträckning styra över sin egen ekonomi, bygga den stark och skapa friheter som man tidigare inte trodde var möjliga.

Därför vill jag tacka alla för att ni delar med er av detta till mig och varandra, det inspirerar verkligen! Jag ser framemot fortsättningen under 2011.

Hälsningar,

Tobias


Åtgärder

Information

8 responses

25 01 2011
Jonas

Tack Tobias för den härliga inspirationen du förmedlar via boken. Nu ska jag börja bygga en pengamaskin och vem vet vart det slutar. Du har i alla fall gett mig och säkerligen massa andra glöden och nya perspektiv vad gäller pengar. Tack ännu en gång!

26 01 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Jättekul att höra, tack för att du delar med dig, lycka till med din egen pengamaskin!
/ Tobias

19 01 2011
Pontus

Hej Tobias, åter tack för din superbok. Jag är lite nyfiken på hur du tex. lägger upp det när du genomför årliga nyinvesteringar. Vad tror du om en uppföljare till boken där du dyker ännu djupare in i misstag och bra manövers på aktiemarknaden eller bland andra investeringar. Kanske även något om vad att tänka på om man gör utländska investeringar? JA, listan kan göras lång och det är du som sitter med kunskapen, berättartekniken och jag (och övriga fans) med pengarna redo för ett inköp av din kommande bok 😉

26 01 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Tack för uppmuntran och idéer, det är jättebra, jag tar gärna emot fler önskemål och idéer av er alla, det finns ju mer att skriva om.
/ Tobias

19 01 2011
Niklas

Hej Tobias,
Det är roligt på en sida som din att se hur ett utbyte av tankar och idéer föder fram till nya tankegångar. Jag har lärt mig massor av att följa/författa inlägg och de svar du skrivit. Samtidigt växer insikten att ju mer man vet desto mer vet man att det finns betydligt mer kvar att lära. Jag tror som du säger ”att det hela är inget nollsummespel” utan att byta tankar och åsikter med varandra kan bara utveckla samhället och leda det framåt. Med förhoppning om många starkt växande pengamaskiner i landet framöver.

På tal om kunskap har jag efter att ha tittat runt på olika företag en fråga om direktavkastningen. Hur tycker du man ska se på den? Vissa företag som visat upp fantastiska resultat har knappt ingen medan andra envist trampar på med fina utdelningar år efter år. Vad är den egentligen ett mått på, aktieägarvänlighet?

19 01 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Kul att höra! När det gäller direktavkastning i form av utdelningar så är det ju som så att om ett företag lyckas dela ut mycket pengar varje år under långa tider så måste det också ha klarat av att göra starka resultat under långa tider. Det är just därför som en hög utdelning under långa tidsperioder är ett tecken på styrka och kvalitet i förmågan att tjäna pengar. Sedan kan den andel av vinsten som går till utdelningen varierar från bolag till bolag. Vissa kanske har enorma tillväxtmöjligheter och väljer att ta stora delar av vinsten och använda i bolaget för att expandera till nya marknader eller köpa upp andra bolag. Andra bolag är redan stora och starka och har en måttlig tillväxt och väljer därför att ta större delar av vinsten till utdelningar till aktieägarna.
Hoppas du blev lite klokare av detta.
Hälsningar,
Tobias

20 01 2011
Niklas

Ska man tolka det som att det kan finnas en motsättning mellan kursavkastning och direktavkastning? Att företag som håller inne med utdelning generellt har större potential att stiga värde/kursmässigt än vice versa?

26 01 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Riktigt så enkelt är det inte, därför tycker jag det är viktigt att man alltid har koll på TOTALAVKASTNINGEN, för i den ingår både värdestegring OCH utdelningen. På så vis spelar det mindre roll vad som bygger upp den så länge bolaget klarat en stark totalavkastning över många år.
/ Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: