Vill du verkligen fortsätta äga fonder?

18 04 2012

Känns som jag slår in öppna dörrar när det gäller fakta men tyvärr inte när det gäller hur de flesta investerar. Många investerar fortfarande i fonder, få investerar i investmentbolag. Detta sker samtidigt som fonderna i snitt ger mycket sämre avkastning och kostar mer. Ytterligare en artikel som belyser detta, klicka här för att läsa den.


Åtgärder

Information

4 responses

28 04 2012
Andreas Karlsson

Du har i alla fall fått (minst) en person att ändra inställning. Efter din föreläsning och vårt korta samtal i Örebro sålde jag av och investerade i Ratos, Lundberg och Öresund. Överväger ytterligare en men vet inte vilket, tittar främst på Kinnevik och Investor. Några tips?

Jag har även lämnat vidare din eminenta bok till min mor som överväger att gå samma väg.

24 07 2012
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Andreas,
kul att höra ifrån dig. Jag har även investerat lite i Skanska som är världens 6e största byggbolag. De har haft det lite motigt kursmässigt men ger bra utdelningar. Både Kinnevik och Investor äger fina bolag som bör ha goda möjligheter att utvecklas väl över tiden.
Hälsningar,
Tobias

20 04 2012
Stefan

Jag håller med! Jag har inga fonder än tänkter inte skaffa heller. Ett extra plus när man bygger sin pengamaskin är att man slipper en krånglig deklaration då man sällan säljer något. Desto krångligare var det för flickvännen som har flera fonder som löper på ett visst antal år och dessutom olika långt. Courtaget skulle då delas upp olika mycket på något konstigt vis. Mycket skönt att slippa när man bygger sin pengamaskin 🙂

19 04 2012
Ande

Gött att man är borta ifrån fondträsket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: