Pengaregnet faller…

26 04 2012

och då behövs det inget paraply, bara en stor plånbok;)…

Igår landade pengaregnet (utdelningen) från Ratos på bankkontot. Är du aktieägare i Ratos har din bankbok fyllts på. Många andra bolag har redan lämnat utdelningar (Lundbergs, Skanska m fl) men några återstår ännu innan säsongens pengaregn är över för den här gången.

 


Åtgärder

Information

10 responses

8 05 2012
Fredrik

Hej Tobias,
Tänkte höra hur du ställer dig till investeringsläget i ratos för tillfället?

De har ju tappat en hel del det senaste året, även i förhållande till index. Kan Susanna Campbell vända trenden och ge dem en skjuts de närmaste månaderna eller bör man avvakta ytterligare.

I dagsläget äger jag Ratos B för ca 27 % av min portfölj, jag funderar på att sälja av delar eller hela innehavet för att eventuellt återkomma till hösten/vintern beroende på dåvarande kursläge. Vad tror du om det?

Tack för en intressant bok också!

Vänliga hälsningar /Fredrik

24 07 2012
TOBIAS SCHILDFAT

Hej,
själv har jag inte sålt några Ratos i år men fyller på löpande, detta året har jag fått fler aktier per summa pengar än på länge och samtidigt höjd utdelning för varje aktie.
Mvh,
Tobias

28 04 2012
Niklas

Härligt med starka bolag som kan lämna stabila utdelningar.

Vill tipsa om att Forex erbjuder ett lönekonto med 2,3 % ränta i dagsläget, helt gratis. VISA kortet behöver man med andra ord inte betala någon årsavgift för, ordinarie pris 250 kr/år. Plus ränta från första kronan. En schyst deal alltså. Ansökan och allt går att fixa via nätet. Sedan för den som är intresserad finns även möjlighet att öppna internetbank, dock behöver man då besöka något av Forex kontor personligen. Visserligen inga problem om man bor i närheten.

Ett bra tips för den som inte vill ge bort pengar gratis.

24 07 2012
TOBIAS SCHILDFAT

Bra tips! SBAB ligger på ca 3% på sina inlåningskonton just nu, ett alternativ.
/Tobias

27 04 2012
Tomas

Om jag räknat rätt på hur mycket jag har investerat i Ratos och vad jag fick i utdelning så motsvarar det en ränta på ca 6 %, klart bättre än bankkontot =) Dock ger motsvarande uträkning med Lundbergs endast 2 %.

24 07 2012
TOBIAS SCHILDFAT

Stämmer att Lundbergs delar ut mindre i förhållande till börskursen men det gör dem med motiveringen att de kan använda pengarna bättre till nya investeringar. Det är också en av anledningarna till att deras kursrörelser historiskt står sig bättre i oroliga tider.
mvh,
Tobias

26 04 2012
Johan Stenbäck

Jajamensan och det blir bara mer och mer för varje år! Förra året vart det några hundralappar men redan nu tusenlappar!!! Gott att få ett kvitto på att strategin håller! Tack Tobias för inspirationen att fortsätta denna oglamorösa resa som ger utdelning (bokstavligt talat) & som gör att jag vinner i längden!!!
Med vänlig hälsning, Johan

24 07 2012
TOBIAS SCHILDFAT

Kul att höra:)!
/Tobias

26 04 2012
Kasper

Hej Tobias. Hur ofta infaller penga-regnet per år?

24 07 2012
TOBIAS SCHILDFAT

För svenska bolag vanligtvis en gång per år och då oftast på våren! Utländska bolag delar ofta upp den årliga summan med kvartalsvisa utbetalningar.
/Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: