Skriv ut och spara anskaffningskostnaden för aktierna man får med boken

6 12 2010

Nu har jag fått besked från Nordnet gällande anskaffningsvärdet för aktierna man får med boken. När du öppnat depån förs aktierna in på din depå. När så skett kan du klicka på fliken ”depå” och därefter välja ”transaktioner och noter”. Där står anskaffningsvärdet för aktierna du fått genom boken.

Själv har jag skrivit ut denna sidan och sparar i pärmen. Den dag jag säljer aktierna får jag lov att ta upp detta värde som anskaffningskostnad (jag som får aktierna har rätt att överta gåvogivarens, läs Nordnets, kostnad för att anskaffa aktierna) och på så vis är det bara på försäljningsbeloppet minus anskaffningskostnaden som jag ska betala vinstskatt.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: