Visste du att…

30 11 2011

Om jag tolkar samtalet med skattemyndigheten korrekt så gäller följande:

Om du exempelvis har utdelningar från börsnoterade aktier under ett år som uppgår till, låt säga, 10 000 kr brutto, så dras 30% i skatt (innan pengarna når ditt konto) och på kontot hamnar 7 000 kr.

Låt säga att du samma år har utgiftsräntor (t ex på ett huslån) på samma belopp 10 000 kr brutto. Dessa får du kvitta mot utdelningen rakt av så att netto behöver du inte betala någon skatt på utdelningarna!

Detta borde innebära att de 3000 kr som redan dragits i skatt kommer åter till dig i skatteåterbäring. Någon skattexpert här som kan bekräfta detta?

 

 


Åtgärder

Information

2 responses

4 12 2011
Andreas Elmgren

Om ens enda, eller största del av, inkomstkälla är aktieutdelningar är det ju bra att utnyttja(i så fall). Kanske man inte räntar så mycket i den livssituationen. För då har man också förstått att bygga tillgångar och inte skulder.

Men som skattebetalande förvärvsarbetare så gör man redan avdrag på sina räntor. Men en vacker dag så kanske det ser annorlunda ut:)

/pengamaskins uppstartare…

1 12 2011
Urban Modigh

Kan varken bekräfta eller dementera, men jag vet att reavinster på ex.vis aktier kan kvittas mot förluster, samma år. På samma sätt förhåller det sig med räntor. ( Bra att tänka på inför årsskiftet !!!, Skattemässigt )
Vad beträffar utdelningar å aktier, så borde det rimligen förhålla sig på samma sätt, MEN, Jag är ingen expert !!!

Ha dä gött !
Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: