Ratos 9-månaders rapport

9 11 2011

Hittills i år har utvecklingen försvagats jämfört med föregående år både mätt i resultat- och aktieutveckling. Som investerare önskar man sig så klart stigande vinster och aktiekurser men det viktiga är att så är fallet över tiden. Konjunkturförsvagningen och den finansiella oron i världen försvårar tyvärr fortfarande en bättre utveckling för företagen. Arne Karlsson säger samtidigt att någon sänkning av utdelningen inte är aktuell och att det ska till ytterligare mycket kraftiga försämringar för att det ska ske. Sammantaget står Ratos fortsatt starkt även om det hittills i år inte har varit den bästa utvecklingen bolaget har visat upp. Tack vare att Ratos har investerat i 20-talet bolag i olika branscher är riskspridningen långt större än en investering i ett enskilt bolag. För detaljer och intervju med VD Arne Karlsson besök www.ratos.se.


Åtgärder

Information

5 responses

17 11 2011
Christian

Hej Tobias!

Har precis sträckläst din strålande bok och är nu åter sugen på att ta ansvar för mina pengar istället för att låta banker och andra klåfingriga rådgivare fortsätta sälja produkter till mig.

Om vi pratar Ratos (som ju verkar vara din favorit), hur tror du att utvecklingen kommer att vara fram till pengaregnet till våren, med tanke på den lite dystra 9-mån-rapporten? Är det läge att avvakta med Ratos-köp tills vårkanten, eller bör man köpa på sig nu under hösten/vintern? Har en hög slantar redo och sparar även ca 20k varje månad, vilka jag gärna vill sätta i arbete så fort som möjligt.

Tack igen för en riktigt bra bok – du har ordets gåva. Ses i Malmö!

Mvh Christian

17 11 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Christian och tack för dina rader!

Det är inte lätt att veta, för mig är det inte så mycket Ratos-specifikt utan istället vad som händer på de globala finansiella marknaderna den närmsta tiden som påverkar. Blir det en finansiell härdsmälta innan det vänder och blir bättre kommer det så klart att vara möljligt att handla Ratos till lägre pris än idag. Jag vidhåller därför vikten av att investera regelbundet men att man i detta speciella läge i den globala ekonomin ser till att ha lite extra kassa ifall det skulle komma en ytterligare körare nedåt.
Hälsningar,
Tobias

10 11 2011
Vesa Kenttäkumpu

Hej Tobias, hur tänker du nu när Ratos lämnade en medioker Rapport, vad tror du om deras framtid dom närmaste åren. Är det dags att investera i nuläget?

10 11 2011
TOBIAS SCHILDFAT

Hej,
det är så klart ett oroligt läge på de finansiella marknaderna. På Ratos tror jag fortfarande starkt, inte minst på sikt och med tanke på deras starka utdelningar. Regelbundna investeringar har ofta förmågan att leda till bra snittkurser i ett bolag som Ratos som över tiden ökat starkt i värde. I ett oroligt läge är det dock inte fel att samla pengarna på hög en tid och investera en del av dessa regelbundet men med viss fördröjning mot normalfallet.
/Tobias

15 11 2011
Vesa Kenttäkumpu

Tack för svaret Tobias!
Jag måste passa på att tacka dig för en strålande bok. Detta gjorde så att jag nu har börjat tänka om i mitt sparande och kommer att satsa på aktieinvesteringar på lång sikt.

Kommer du att ha någon föreläsning nära Borås trakten snart, det vore kanon för då kommer jag med en gång!!

Ha det bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: