Du är fantastisk!

8 09 2011

Att ge är en av de bästa investeringar jag känner till. Här är ett exempel från idag:

När min bror och jag jobbade från Kalifornien en månad förra året besökte vi hans gamla campus. Där fick vi vara med om följande: En tjej stod vid en vältrafikerad cykelbana på campus och höll upp en skylt med orden ”Du är fantastisk” samtidigt som hon sa orden och tittade på den som passerade. Det var ju helt oväntat för den som cyklade förbi att mötas med orden ”Du är fantastisk” från en okänd person.

Min bror sa genast, det här måste vi göra hemma i Sverige. Sedan gick tiden och jag antar att vi också drog oss lite för det, det kändes ändå lite läskigt. Men vid ett tillfälle kom jag över några skyltar och dekorerade dem med orden ”Du är fantastisk” och sa att nu gör vi det bara. Sagt och gjort, i morse mellan kvart i åtta till klockan åtta på morgonen stod vi på en av Malmös mest trafikerade cykelbroar över kanalen och hälsade morgonens cyklister och gående med orden: ”Godmorgon, du är fantastisk!” samtidigt som vi höll upp skylten.

Responsen då? En räckte fingret, några visade inga tecken alls, kanske för att de kände sig lite blyga i situationen. Men från de allra, allra flesta var responsen helt fantastisk. De log stort, skrattade och en hel del tackade och sa tack detsamma. En tjej gick till och med fram till min bror och sa ”tack, det behövde jag verkligen höra idag”. Då får man gåshud. Vi la en kvart på att ge ett uppmuntrande ord till våra medmänniskor. Det verkar som att det gav dem en bra start på dagen och säkert är att det gav oss själva en sannerligen bra start på dagen. Imorgon gör vi om det, samma tid, samma plats. Förhoppningsvis cyklar han som räckte fingret förbi igen så att jag får hälsa honom godmorgon igen och berätta att han är fantastisk för han behöver det nog mest av alla.

Vill du se ett kort filmklipp från morgonen klicka här.

Till er alla, ut och testa detta, vi kan kalla det ett upprop, ta med en kompis eller kollega om det känns bättre, ställ er en kvart där det passerar många människor och berätta för dem att de är fantastiska. Vågar du göra den investeringen kommer du att bjudas på en fantastisk avkastning!

Njut av dagen, och glöm inte, du är fantastisk!

/Tobias


Åtgärder

Information

5 responses

16 09 2011
Alexandra Tellström

Vilken grej!
Ni är verkligen fantastiska som gör sådär! =)
Själv bor jag i Umeå som är en stor cykelstad och jag är jättesugen på att göra samma sak. Tveksamt dock om jag har någon vän som är galen nog att haka på. Men en kvart på morgonen vid Campus borde ju bara en fantastisk start på dagen.
Fortsätt som ni gör så får vi hoppas att fler sprider det positiva budskapet!

8 09 2011
MM

Fantastisk idé! Imorse när jag gick till jobbet var det någon omtänksam och generös människa som sprayat blomslingor i rött och guld på övergångsställen och trottoarer. Gatukonst som förgyllde min morgon och gjorde att just jag kände mig priviligerad att gå den här fantastiskt utsmyckade vägen till mitt jobb. Jag kom till jobbet med ett leende och det är jag helt säker på att de människor ni hälsade på denna fantastiska morgon gjorde allihop!!!

P.s Passar på att tacka dig för en fantastisk bok, den är enormt inspirerande och peppande. Manade verkligen mig att gå från en hopplös inställning till min ekonomi till en stark vilja att handlingskraftigt förändra, -NU!

8 09 2011
Ande

Härligt att se 🙂 aldrig fel att försöka pigga upp folk….Ni är oxå fantastiska 😉

8 09 2011
Jenny Rundgren MacRae

Det är kanske inte lika bra som att cykla förbi skylten, men det är ganska trevligt att öppna sin mail och se ett meddelande med Du är fantastisk! Med tanke på att denna dag är en årsdag av ett tråkigt minne för mig har ni verkligen lyft min dag. Keep up the good work!

8 09 2011
Erika

Ni är fantastiska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: