”Strunta i geografisk riskspridning”

30 04 2010

Många rådgivare på bankerna säger ofta till kunderna att de ska sprida riskerna genom att investera på olika marknader runt om i världen. Kan ett skäl vara att utlandsfonder har högre avgifter än svenska?! Jag har länge varit av uppfattningen att det är klokast att investera främst i den svenska aktiemarknaden eftersom den historiskt varit bra, många av företagen har ändå sin försäljning runt om i världen och för att jag som boende i Sverige har lättare att följa vad som händer. Nyligen läste jag en intressant krönika i Privata Affärer signerad Peter Malmqvist som just handlar om detta och där han kommer till den, för många, sensationella slutsatsen: ”Strunta i geografisk riskspridning. Placera hellre i Sverige än utomlands…” Jag håller med! Läs gärna hela artikeln på Privata Affärer. Den innehåller många intressant jämförelser marknader emellan.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: