Första upplagan slutsåld

12 04 2010

Det var lite svettigt på förlaget då alla böcker från första tryckningen tog slut redan efter några veckor (7500 ex) men nu är andra upplagan (5000 ex) framme så alla beställningar har kunnat mötas. Som författare är det så klart jättekul att boken uppskattas men det finaste betyget får jag från dig som läsare. Av inläggen här på bloggen, på facebook och i brev som skickas hem till mig berättar ni hur det börjar byggas pengamaskiner runt om i landet. Det är superkul!


Åtgärder

Information

8 responses

22 04 2010
Eddie Hallgren

Hej Tobias!
Vid 19 års ålder har jag nu bestämt mig för att börja bygga min egen pengamaskin. Jag ser din bok som min första investering! Observera att jag är total nybörjare på det här med aktier, har precis bestämt mig för att byta ut mina aktiefonder som mina föräldrar sparat åt mig sedan jag var liten mot en bättre sparform.

Jag har även en fundering. När det gäller aktier som investeringar på en inte alltför djupdykande nivå, hur mycket sånt får man lära sig på en civilekonomutbildning? Är det bättre att försöka läsa på själv kanske? Skulle vara kul om du även kunde ge något nybörjartips!

Tack för en bra bok, hare bra!
/Eddie

26 04 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Eddie!
Det är ju alldeles utmärkt, du är ung och kommer med tiden att kunna skapa en mycket stark pengamaskin är jag övertygad om. Tycker du ekonomi är kul så satsa gärna på civilekonomutbildningen men tyvärr fick i alla fall inte jag lära mig något om hur jag bygger en egen pengamaskin. Så läs in dig på egen hand, prata med folk som bygger på egna pengamaskiner och framför allt, börja bygg på din egen. Investmentbolag är bra att börja med (och även att fortsätta med). Sprider riskerna väl och har historiskt presterat bättre än börsen som helhet och fonder som snitt.
Lycka till!
/Tobias

28 04 2010
Eddie

Hej igen Tobias, tack för ditt svar.
Det känns kul, intresset växer sakta men säkert!
Okej, det var ungefär den uppfattningen jag fick när jag läste boken, jag tror att jag huvudsakligen kommer att försöka lära mig på egen hand till att börja med. Investmentbolag tycker jag verkar intressant, är även intresserad av indexfonder, då dem har så låg(ibland ingen) förvaltningskostnad. Finns det något som är dåligt med indexfonder i din mening?
MVH Eddie

28 04 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Eddie!
Kul att höra! Tror att fler tycker din fråga är intressant så har svarat direkt på bloggen, se blogginlägg idag den 28 april.
Hälsningar,
Tobias

19 04 2010
Pär Lindell

Hej Tobias
Jag undrade för ett tag sedan vad din avkastning har varit i snitt per år. Tyvärr har jag inte fått något svar. Det skulle vara kul att veta vad du tycker är ok.
Hälsningar
Pär Lindell

19 04 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Pär!
Trodde jag svarat på din fråga men tydligen inte? Sorry, men här kommer min kommentar:
Eftersom jag till stora delar haft investmentbolag och framför allt Ratos, Lundbergs och Öresund under de senaste tio åren har totalavkastningen legat på ca 15-25% per år. På sidan 115 i boken kan du se utvecklingen för de flesta investmentbolagen under en tioårsperiod.
Hälsningar,
Tobias

13 04 2010
Jonas

Hej Tobias

Stort tack för den inspirerande boken. Jag är någorlunda insatt i aktiemarknaden och arbetar faktiskt på ett svenskt börsbolag investment/fastigheter. Det jag gillade mest var de konkreta och handsfasta tipsen (som jag väl vet) som uthållighet och att investera överskottet. Nu ska jag besöka Nordnet och investera och inte bara se siffrorna ”flyga förbi” på jobbet.

Mvh
Jonas

13 04 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Jonas!
Tack för din återkoppling, det är verkligen kul att höra att boken inspirerat dig. Helt rätt att nyttja möjligheten att få aktier för ca 300 kr.
Lycka till!
Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: