Ratos delar ut 9,50 kr per aktie i utdelning under våren

23 03 2010

Igår fick jag hem Ratos årsredovisning med posten. VD-ordet bjuder som alltid på intressant OCH rolig läsning. Ratos lämnar 9,50 kr i utdelning för varje aktie. Alla som äger aktier på avstämningsdagen den 20 april får således 9,50 kr (beräknas utbetalas den 23 april) i utdelning. Våren är en tid med mycket pengaregn. Funderar du på att köpa aktier så varför inte göra det innan utdelningarna kommer så får du del av dem direkt?! Ratos och Arne Karlsson (VD:n) brukar lämna en bokstavskombination för att beskriva hur de ser på det närmaste året. Detta år står det RÖLVT. Vilket står för: Recession Över, Lång Väg Tillbaka. De senaste elva åren har Ratos-aktien gett en ÅRLIG totalavkastning (värdeökning av aktien inklusive lämnade utdelningar) om 26% per år! Att jämföra med börsen som helhet som gett 7% per år. 

Håll även koll på Öresund, Lundbergs, Investor, Industrivärden, Latour och Melker Schörling, dessa investmentbolag kommer även med utdelningar under våren.


Åtgärder

Information

2 responses

24 10 2011
Henrik

Hej Tobias!
Tack för en mycket inspirerande bok. Jag har sedan ett par år tillbaka en depå hos avanza mini då jag började leka med aktier i totalt oförstånd. Nu efter din bok känner jag mig mycket tryggare i mina placeringar.
Dock är det en grej som förbryllar mig lite… och det är att här skriver du att utdelningen är 9.50/ aktie men tittar jag på min depå och går in på Ratos B så står det utdelning 5,25. Är det jag som missförstått någonting här eller??
Tack igen för en ljusare framtid. // Henke 25

25 10 2011
TOBIAS SCHILDFAT

de gjorde en split vilket innebär att du fick dubbelt så många aktier, därav förändringen i utdelningen, dvs i realiteten är den samma.
mvh,
Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: