Mest sålda boken på Bokus!

23 03 2010

Under måndagen var ”Vägen till din första miljon” den mest sålda boken på Bokus: http://www.bokus.com/se/. Nu hoppas jag på intressanta diskussioner framöver, här på bloggen, med läsare runt om i landet.


Åtgärder

Information

8 responses

25 03 2010
Miss Moneypenny

Boken snart utläst. Medlem i Aktiespararna. DI på väg. Privata Affärer inköpt. Plockat fram pengar som grundplåt till min pengamaskin. Gick in på Internetbanken och tänkte bara köpa några stycken aktier för att komma igång. Blev helt svett och tänkte HUR i hela världen ska jag kunna lära mej detta….. Blev inga aktier igår.

26 03 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Det är ju helt fantastiskt hur du har kommit igång, det vill jag först ha sagt, tycker också du resonerar klokt med att börja med några få aktieköp. Att du sedan tyckte det var lite läskigt när du kom in i en helt ny miljö och skulle lägga din första order är ju inget konstigt. Bestäm dig för vilket bolag du vill börja köpa i och gå sedan in och lägg din första köporder. Ta det bra lugnt och i din egen takt så kommer det att gå utmärkt! När du ska lägga ordern brukar systemet fråga om du vill köpa till ”bästa pris” eller om du vill lägga en ”limit”, dvs bestämma ett visst pris du är beredd att betala. Du kan göra vilket som, tar du ”bästa pris” kommer din köporder att gå igenom tämligen omgående. Lägger du en ”limit” så beror det på vilket pris du skrivit in och hur aktien utvecklas under tiden. Lycka till och än en gång, jag är imponerad över hur du tagit tag i dina förberedelser!

30 03 2010
Miss Moneypenny

Öppnat depå hos Nordnet – ska handla nu! Men du, hur liten summa är den minsta som är lönt att handla för. Eller rättare sagt – vilken summa är vettig att börja med/bolag? Hur ofta köper/säljer man ungefär?

30 03 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Tror det kostar ca 100 kr i courtage (fast avgift) när man handlar för mindre belopp på Nordnet (men kolla för säkerhets skull, kan vara lägre). Så ställ det beloppet i relation till hur mycket du handlar för. Handlar du för 5 000 kr eller mer per affär så tycker jag det fungerar utmärkt. Det går så klart att handla för mindre summor än så men då blir avgiften (courtaget) som andel av köpet högre. Så jag föredrar att spara tills man har en summa som man sen handlar för. Spara på ett konto med högsta möjliga ränta så får du lite extra hjälp under tiden du sparar.
Lycka till!
/Tobias

23 03 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Kul att höra, hoppas fortsättning är till belåtenhet och att du inte glömmer att aktivera din kod så att du får aktier för 300 kr, så har du redan påbörjat bygget av din egen pengamaskin!

23 03 2010
Miss Moneypenny

Läste om din bok i helgen. Rev ur artikeln och tänkte – nu jäklar!
På lunchen var jag och köpte boken och plöjde två kapitel hos frissan.
Kan inte riktigt bärga mej tills jag har läst ut boken… så jag börjar så smått
jakten efter barnen somnat ikväll!! Can’t wait!

23 03 2010
Tuulikki

I mejlen från er finns inte å, ä eller ö. Det är en massa konstiga tecken istället så det ser inte klokt ut. Vad gör jag åt det?

26 03 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Tyvärr osäker på detta så kan inte svara på din fråga, ursäkta?! Men jag noterar det och kommer jag över en lösning så vet jag om problemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: