Aktiespararen maj 2020

8 05 2020


Åtgärder

Information

4 responses

1 03 2023
Erik

Hej Tobias ! Jag har en fråga ! Jag har nyss läst ut din bok och den var fantastisk! Dom investmentbolag som nämns i din bok från 2013 ger just nu ganska svag utdelning, cirka 2%. Medans det finns andra bolag som kanske ger cirka 8-9 % är investmentbolag fortfarande något du rekommenderar trots den låga utdelningen? Krävs det inte en mycket större summa pengar hos investmentbolag för att få ett pengaregn?

3 03 2023
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Erik,
vad kul att boken inspirerar dig. Utdelning är absolut bra men över tid är det totalavkastningen (utdelning+värdetillväxt i priset på aktien) som är viktigast. Då tycker jag fortfarande att investmentbolagen är svåra att slå då de över tid visat sig mycket starka som grupp att ge en god totalavkastning. Vill man sen ha ett starkt kassaflöde varje år kan det ju vara på sin plats att ha med en aktie so har en högre direktavkastning än investmentbolagen men det kanske blir till priset av en lägre totalavkastning.
Hälsningar,
Tobias

13 12 2021
E

Tack för din föreläsning på Linnéuniversitetet runt år 2010/2011.

Din bok hjälpte mig att bli ekonomiskt fri.

Önskar dig all lycka i livet!

13 12 2021
TOBIAS SCHILDFAT

Vad härligt att börja veckan med att få denna hälsning från dig så stort tack för det! Väldigt kul att höra att boken har inspirerat och hjälpt dig.
Bästa hälsningar,
Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: