Ännu en artikel som visar hur många fonder underpresterar

19 04 2011

I onsdagens (13 april) Dagens Indutri (s 18) fanns det en artikel som handlade om en uppsats från studenter vid Uppsala universitet. De visade att passivt förvaltade räntefonder gett högre avkastning än aktivt förvaltade fonder under de senaste tio åren. Författarna ifrågasätter varför småsparare ska betala höga fondavgifter. Siffror visar att en årlig procentenhets högre avgift minskar fondförmögenheten med 9% på tio år och hela 22,5% på trettio år.

Jag noterar att mer och mer uppmärksamhet hamnar på fondavgifter i pressen vilket är bra. Fler och fler skriver om investmentbolag som en framgångsrik investering. Här på bloggen är det också tydligt hur fler och fler förbättrar sina investeringar och säljer av dyra och dåliga fonder till förmån för duktiga investmentbolag med goda utdelningar. Låt oss fortsätta sprida budskapet: Alla kan bygga en egen pengamaskin och egna aktier och gärna investmentbolag är för många ett utmärkt val för sina investeringar.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: