Träff med Arne Karlsson och Ratos

19 11 2010

Igår kväll hade jag förmånen att lyssna på Arne Karlsson i Grevieparken utanför Ängelholm. Jag har följt och ägt Ratos-aktier i över ett decennium utan att någonsin träffa Arne Karlsson. Igår skedde det, det var kul och på tiden. Tack vare mitt medlemskap i aktiespararna hade jag blivit inbjuden till Stora Aktie- och fondkvällen i Grevie. Helt kostnadsfritt för medlemmar. Arne Karlsson berättade engagerat, kunnigt och med humor om Ratos framgångrika arbete och vad som skiljer dem mot andra kollegor i branschen.

 

Han gav intressanta fakta kring alla deras försäjningar genom åren. Genomgången visade att över 2/3 av värdeskapandet vid en försäljning är direkt kopplad till förbättrade marginaler och ökad försäljning för bolaget under Ratos ägartid. Resterande del kunde förklaras med bra finansieringsupplägg. Slutsatsen var att det är det industriella byggandet av livskraftiga företag som avgör om man vid en försäljning får bra betalt för sitt arbete eller inte. Här har Ratos visat sig särdeles framgångsrika. 

Jag frågade också Arne Karlsson vilka hans personliga drivkrafter är för att fortsätta sin resa med Ratos.

-Jag ser mig som coachen i FC Barcelona och har förmånen att jobba med de allra bästa spelarna som jag haft möjligheten att handplocka själv, jag kan inte tänka mig ett bättre jobb.

När man har kul på jobbet och utvecklas fortsätter kloka personer gärna resan. Förhoppningsvis får vi se Arne Karlsson i fin form i Ratos i många år till. Efteråt på väg ut till bilen fick jag tillfälle att hälsa och prata med honom på tu man hand. Jag överräckte också boken som jag signerat med en liten hälsning. Med stor ödmjukhet hade jag även skrivit med ett tips om hur han skulle kunna öka lönsamheten ytterligare i Ratos-bolagen. Vår korta pratstund  förstärkte mig i den positiva uppfattning jag har om honom och det var kul. Jag avslutade med att önska fortsatt lycka till i arbetet på Ratos och bad honom samtidigt föra hälsningen vidare till övriga medarbetare och tacka för goda insatser.

Kort och gott, jag har fortsatt stort förtroende för Arne Karlsson och Ratos och fortsätter köpa fler aktier…

Trevlig helg,

Tobias


Åtgärder

Information

2 responses

19 11 2010
Ina

Jag var också där och lyssnade roat på Arne Karlsson. Härlig ledare och talare!!

Och stort tack till dig Tobias, för att du skrev boken ”Vägen till din första miljon”. Det inger inspiration och ork att se över sin ekonomi. Det har redan blivit en liten slant utan större ansträngning, precis som du skrev.
Boken öppnar även en dörr till aktiemarknaden för oss icke ekonomer, himla kul.

/ Ina

20 11 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Ina!
Kul att du också var och lyssnade på Arne Karlsson. Tack för de vänliga orden och så härligt att höra att du kommit igång och att det redan gett resultat.
Fortsatt lycka till!
/Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: