Några läsare och bloggare recenserar boken

26 03 2010

Här kan man läsa de första kommentarerna från läsare på några blogg:

svenskmillionaire

smartprivatekonomi


Åtgärder

Information

2 responses

13 04 2010
Pelle Lundahl

Lättläst bok som många skulle behöva läsa. Tyvärr inget nytt för mig som redan byggt min pengamaskin. Ratos- Kinnevik- Investorägare, medlem i aktiespararna, gillar god mat, gillar ej fonder, har en gammal SAAB! (och en nyare med), osv.
Det enda jag inte håller med om är val av depåtyp. Jag tycker absolut att man ska jobba med en kapitalförsäkring. Målsättningen är ju naturligtvis att man ska göra goda vinster och få utdelningar och då är det skönt att slippa skatta (mer än den knappa % på värdet vid årets ingång som det blir med en kapitalförsäkring). Dessutom slipper man deklarera vilket vid långa innehav med inlösen, emmissioner, delavyttringar, kompletteringsköp mm kan bli väl så krångligt.

13 04 2010
TOBIAS SCHILDFAT

Hej Pelle!
Tack för dina rader och kul att du redan sedan länge bygger på din pengamaskin och kör Saab:). Kapitalförsäkringar ger jag ju inget rakt svar på i boken mer än att jag själv hittills inte använt mig av det. Det finns fördelar, som du nämner och även jag i boken. Det kan bli bra, absolut. För mig är det kanske en viss skepsis till att regelverk kring kapitalförsäkringar kan ändras i efterhand av politiker varför det finns en viss osäkerhet plus att jag inte gillar inlåsningseffekten (även om den går att komma runt) och att det är rätt krångliga regler och texter runt produkten. Men som sagt, jag sågar den inte, det är upp till var och en, det finns fördelar och nackdelar som jag ser det, var och en får avgöra vilket som väger över för sin egen del.
Hälsningar,
Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: